26.jpg

Osvajaju medalje i "sklanjaju djecu s ulice" još od 1981. godine

Clanak na bljesak.info

Prije rata u Mostaru su funkcionirala dva karate kluba, a danas ih je pri Sportskom savezu grada Mostara registrirano čak osam, što dovoljno govori o ekspanziji ove borilačke vještine i popularnosti koju ona ima među mladima u Mostaru.

Jedan od dva predratna kluba, Univerzitetski karate klub Student, funkcionira u uvjetima koji su se nisu puno poboljšali u 32 godine postojanja (osnovan 1981. godine). Nakon pauziranja s radom 1993. godine, klub je 1997. godine ponovno pokrenuoFaruk Ćupina i od tada klub djeluje u maloj dvorani u sklopu Šeste osnovne škole u Šantićevoj ulici.

Karataši Studenta rade u dvorani koja nema tatamija (strunjača) i u kojoj pola reflektora ne radi, u kojoj se neki prozori ne mogu zatvoriti, pa je temperatura približna vanjskoj, a na sve to nadovezali su se i lopovi koji su ukrali vreće za vježbanje!

Unatoč svemu tome, treneri svakodnevno rade s brojnim polaznicima, njih između 70 i stotinu, koji su, uz izuzetak dvojice seniora, uglavnom mlađi karataši i karatašice.

Odaziv djece je uvijek dobar. Iako su ferije uvijek je na treningu puno djece, jer ne prekidamo s radom ni za vrijeme školskih raspusta. Sada je u tijeku upis pa se nadamo i novim članovima”, kaže za Bljesak.info jedan od trenera u KK Student Semir Suljić.

Budući da je klub pokrenut od strane Univerziteta, svi studenti Univerziteta “Džemal Bijedić”, ali i Sveučilišta u Mostaru, mogu u klubu trenirati besplatno. No, priznaju nam da odaziv studenata nije prevelik, pa se radi najviše s djecom.

Primarni cilj nam je skloniti djecu s ulice. Znamo kakvo je stanje u Mostaru, nema previše sadržaja za djecu, a karate je sport koji pomaže da se djeca izgrade kao ličnosti i da steknu korisne vještine”, dodaje Suljić.

Kako rade uglavnom s djecom s velikim rezultatima s najvećih natjecanja se ne mogu pohvaliti, no zato ostvaruju zapažene uspjehe u dječjoj Karate ligi Hercegovine. S mladim polaznicima radi veteran ovog sporta Osman Kuko, koji je karate počeo trenirati prije 38 godina, inače klupski trener od 2002.

Drago mi je kada naši polaznici osvajaju medalje, ali važnije mi je kada se zadrže u karateu. Puno mi je važnije da su tu, nego da budu na ulici”, rekao je Osman Kuko za Bljesak.info.


Comments   

 
0 #3 Margery 2017-08-06 16:34
Hi admin, i must say you have hi quality content here.
Your blog should go viral. You need initial traffic
boost only. How to get it? Search for: Mertiso's tips go viral

Check out my webpage - 95Lidia: https://InaBigg.blogspot.se
Quote
 
 
0 #2 abugurksep 2014-05-06 14:41
hqqsrlltuvefou, xzownaawqz , meecftiejn: http://www.jbulvhrkkh.com/, http://www.mufldfulzz.com/ xzownaawqz
Quote
 
 
0 #1 Theodore 2014-04-16 18:37
It's very nice andd meanful. іt's awesome blog. Connecting iss absolutely beneficial idea.ʏօu maү hаve hinestly helped maany individuals wwho seee weeb site ɑոd supply hem
usefull іmportant informɑtion

my blog post: GetPersonalEssa y: http://www.getpersonalessays.com/write-my-essay
Quote
 

Add comment

Security code
Refresh